Το χάρτινο σπίτι. Μια τηλεοπτική σειρά δράσης Ισπανικής παραγωγής , στην οποία η Τόκιο (Úrsula Corberó) μας αφηγείται την ιστορία του Σέρχιο Μαρκίνα (Álvaro Morte), η αλλιώς Προφεσόρ - «Καθηγητή», όπως θα τον γνωρίσουμε στην σειρά όπου συγκεντρώνει 8 πρόσωπα του υποκόσμου που δεν έχουν να χάσουν τίποτα και είναι αποφασισμένοι να τον ακολουθήσουν στο σχέδιο που οργανώνει με σκοπό να μπει και να καταλάβει το Εθνικό Νομισματοκοπείο στη Μαδρίτη για δέκα και πλέον μέρες και να τυπώσει 2,4 δις ευρώ. Μεταμφιέζονται φορώντας κόκκινες φόρμες και μάσκες του Ισπανού ζωγράφου Σαλβατόρ Νταλί και χρησιμοποιούν για ψευδώνυμα ονόματα πόλεων. Κρατούν ομήρους το προσωπικό του νομισματοκοπείου και μια ομάδα μαθητών που επισκέφτηκαν το μουσείο. Ανάμεσα στους μαθητές υπάρχει και η κόρη του Βρετανού πρέσβη η Άλισον Πάρκερ (María Pedraza) το επονομαζόμενο "Αρνάκι" η οποία θεωρείται σημαντικό πρόσωπο και δυνατό χαρτί στα χέρια των ληστών για την διαπραγμάτευση τους με τις αρχές.

Σημαντικό ρόλο στη σειρά εκ μέρους της αστυνομίας θα παίξει η επιθεωρήτρια Ρακέλ Μουρίγιο  (Itziar Ituño) την οποία βάζουν επικεφαλής ώστε να κατορθώσει την αναίμακτη σωτηρία των ομήρων. Στα πόδια της θα χωθούν και οι μυστικές υπηρεσίες ο Συνταγματάρχης Πριέτο (Juan Fernández) με σκοπό να πάρουν σώα και αβλαβή την προαναφερθείσα Άλισον Πάρκερ, και θα δημιουργηθεί ένας διχασμός ανάμεσα στην κοινή γνώμη και τους ομήρους για την βαρύτητα και την αξία της ζωής τους και της ζωής της κόρης του πρέσβη. Πράγμα που βολεύει τους ληστές και τον «Καθηγητή» διότι είναι στο σχέδιο τους να ελκύσουν την κοινή γνώμη και φανούν σαν ήρωες, και βάση του σχεδίου θα το καταφέρουν αποφεύγοντας την αιματοχυσία.

Παρ' όλη την πλοκή και το ενδιαφέρων που έχει η σειρά κατά το φινάλε θα μπορούσαν οι συντελεστές να προσθέσουν δυο ή τρία επεισόδια ακόμα ώστε να έχει ένα πιο ολοκληρωμένο τέλος της δεύτερης σεζόν χωρίς να συμπιέζουν πληθώρα σημαντικών γεγονότων και αποφάσεων των πρωταγωνιστών λόγο έλλειψης χρόνου......