Το Supernatural είναι μια Αμερικάνικη τηλεοπτική σειρά περιπέτειας - τρόμου με αρκετές κωμικές και δραματικές σκηνές αλλά με κυρίαρχο θέμα το υπερφυσικό, η οποία έκανε το ντεμπούτο της στις 13 Σεπτεμβρίου 2005 στο κανάλι The WB. Το WB έκλεισε το 2006, και εξελίχθηκε σε "The CW" με τη σειρά να προβάλλεται εκεί μέχρι σήμερα. Στην Ελλάδα τα δικαιώματα της σειράς τα έχει η συχνότητα του Star Channel.

Η παραγωγή

Δημιούργημα του Έρικ Κρίπκε και μόνιμους πρωταγωνιστές τους: Τζάρεντ Πανταλέκι ως Σαμ Γουίντσεστερ και Τζένσεν Ακλς ως Ντιν Γουίντσεστερ. Δύο αδέρφια που κυνηγούν φαντάσματα, δαίμονες και άλλα υπερφυσικά όντα. Η σειρά είναι παραγωγή της Warner Bros. Television σε συνεργασία με την Wonderland Sound & Vision. Οι τρέχοντες εκτελεστικοί παραγωγοί είναι οι Ερικ Κρίπκε, McG και Ρόμπερτ Σίνγκερ.

Σύλληψη και δημιουργία

Η σειρά η οποία γυρίζεται στο Βανκούβερ του Καναδά, βρισκόταν στο στάδιο της ανάπτυξης για σχεδόν δέκα χρόνια, αφού ο δημιουργός της προσπαθούσε ανεπιτυχώς να την πουλήσει. Το πιλοτικό επεισόδιο παρακολούθησαν κατά προσέγγιση 5.69 εκατομμύρια τηλεθεατές και η θεαματικότητα των τεσσάρων πρώτων επεισοδίων ώθησε το κανάλι The WB να ζητήσει μια πλήρη σεζόν από τον δημιουργό της.

Ο αρχικός προγραμματισμός της σειράς ήταν αρχικά τρεις σεζόν και μετέπειτα πέντε. Η πέμπτη σεζόν βγήκε στον αέρα στις 10 Σεπτεμβρίου 2009 και ολοκλήρωσε την κύρια πλοκή της σειράς, ωστόσο το κανάλι The CW λόγω και των υψηλών τηλεθεάσεων αλλά και την επιρροή που είχε η σειρά, την ανανέωσε επίσημα αρχικά για έκτη
σεζόν στις 16 Φεβρουαρίου του 2010, έπειτα για έβδομη σεζόν στις 26 Απριλίου 2011, στη συνέχεια για όγδοη σεζόν στις 3 Μαΐου 2012, ενώ στις 11 Φεβρουαρίου 2013 ανανεώθηκε και για 9η σεζόν. Στις 13 Φεβρουαρίου 2014 ανακοινώθηκε εκ νέου επέκταση σε 10η σεζόν, ενώ στις 11 Ιανουαρίου 2015, έγινε γνωστό πως θα συνεχίσει και σε 11η σεζόν.

Τρόπος ζωής πρωταγωνιστών

Ο Σαμ και ο Ντιν Γουίντσεστερ μεγαλώνουν από μικροί με τον πατέρα τους Τζον περιφερόμενοι από πόλη σε πόλη, μένοντας σε ξενοδοχεία ενώ την παιδική τους ηλικία την πέρασαν αλλάζοντας συνεχώς σχολεία και μένοντας αρκετές φορές μόνοι τους ή σε φίλους του πατέρα τους. Μαθαίνουν να κλέβουν για να επιβιώσουν και να κάνουν απάτες με πιστωτικές κάρτες, ο οποίος είναι ο καλύτερος τρόπος να έχουν χρήματα αλλά και να κερδίζουν μετρητά σε τυχερά παιχνίδια. Συνήθως τρώνε έτοιμα φαγητά και συχνάζουν σε μπαρ και στριπτιζάδικα.

Ανάλογα την υπόθεση που έχουν αναλάβει να λύσουν μεταμφιέζονται σε πράκτορες του FBI, αστυνόμους, γιατρούς και διάφορα άλλα επαγγέλματα που τους εξυπηρετούν, ενώ είναι πολλές φορές στην λίστα των καταζητούμενων εγκληματιών είτε για δολοφονίες, είτε για παραβίαση ξένης ιδιοκτησίας, είτε για βεβήλωση τάφων και διάφορα άλλα. Όπως ο πατέρας τους έτσι κι αυτοί έχουν στη διάθεσή τους πληθώρα όπλων για διάφορα πλάσματα που συναντούν.

Η κύρια πλοκή

Μετά τον πολύ παράξενο και υπερφυσικό τρόπο που πέθανε η Μαίρη Γουίντσεστερ, ο άντρας της Τζον αποφασίζει να βρει τι ήταν εκείνο που τη σκότωσε και γίνεται κυνηγός υπερφυσικών πλασμάτων, κάνοντας τους δύο γιους του να ζουν σαν στρατιώτες. Ο Ντιν ως μεγαλύτερος έχει ως σκοπό της ζωής του να προστατεύει τον μικρότερο αδερφό του αφού αυτό του επιβάλλει πολλές φορές και ο πατέρας του. Καθώς μεγαλώνουν όμως, ο Σαμ μη θέλοντας να ακολουθήσει τον τρόπο ζωής του πατέρα και του αδερφού του καταφέρνει και σπουδάζει δικηγορία στο καλύτερο πανεπιστήμιο των Η.Π.Α.